Schoenen onderhouden is niet moeilijk. Simpel zelfs.

In het kort:
CAMBREUR12Leer is een natuurproduct en heeft op zich de neiging om vocht 'op te slurpen'. Ongetwijfeld weet u dat een zeem is gemaakt van (zeem)leer. Nu is het niet de bedoeling dat uw schoenen zich, net als een zeem, volzuigen met water. Natte schoenen zijn koud, zwaar en zeer onplezierig om te dragen. Dus gaan we er voor zorgen dat het leer zich niet meer volzuigt met vocht maar wél blijft ademen. Dit kunt u bereiken door de schoenen te impregneren met CAMBREUR12aimpregneerspray.

Daarna gaan we het leer onderhouden. Het onderhoud maakt het leer een heel klein beetje vettig en is nodig om langer plezier van uw schoenen te hebben. En eerlijk is eerlijk; als ze langer meegaan, laat u ze nog eens door ons repareren in plaats van nieuwe te kopen ;-)

Nieuwe schoenen zult u al snel, eigenlijk meteen, moeten gaan onderhouden! Het leer wat in de schoenfabriek arriveert is behoorlijk droog zodat de fabrikant zijn lijm er goed op hecht. Als de schoenen klaar zijn wordt er voordat ze in de doos gaan nog even een afwerklaag op gespoten. Dit is meer een cosmetische handeling dan een onderhoudshandeling. Begin dus gerust snel uw schoenen zoals hieronder omschreven te onderhouden.

Wij spreken nu verder over het onderhoud van schoenen met een GoreTex voering.

Wat voor GoreTex geldt, geldt zeer zeker óók voor schoenen met leren voering!

 

GoreTexlogoword

Onderhoud van leder schoenen met Gore-Tex® en leder voering:
Om lang plezier te hebben van uw schoenen moet u ze regelmatig onderhouden: De schoenen eerst droog reinigen met een stevige borstel om het ergste vuil te verwijderen. Bij voorkeur de veters uit de schoen en de tong naar voren trekken. Is de schoen goed schoon, dan kunt u de schoenen behandelen met impregneerspray (waarmee u dus in de diepte impregneert). Na een uurtje drogen kunt u de schoenen behandelen met onderhoudsmiddel dit bevat was en verzorgende oliën zodat het leer van uw schoenen soepel gehouden worden. Op deze wijze blijft het ademend vermogen van het leder en dus ook de Gore-Tex voering volledig in tact. Synthetische schoenen/schoendelen behoeven geen behandeling met een onderhoudsmiddel.

Lees verder...

 

Waarom Collonil?

Wij werken al heel lang met producten van Collonil. Natuurlijk hebben wij wel eens iets anders geprobeerd. Maar we komen dan toch weer terug bij Collonil. Het blijkt telkens weer gewoon een goed product te zijn, zonder de onnodige poespas.

 

collonilCollonil Leather Wax: Tube, 75 ml (€ 7,95) Beschermt diepte en oppervlakte van het leer. Verhindert de vorming van waterranden. Ook te gebruiken bij High-Tech materialen (GoreTex).

 

Collonil Universal Protector: Spray, 300 ml (€ 12,95) Maakt water- en vuilafstotend. Bescherming voor gladleer, suède, nubuck en textiel. Ook te gebruiken bij High-Tech materialen (GoreTex).

 Cambreur Speciaalschoenmakerij Compagnieweg 7 7916 TZ Elim | E-mail: info@cambreur.nl

Cambreur Speciaalschoenmakerij

Compagnieweg 7 7916 TZ Elim

Tel (0528) 35 05 52

E-mail: info@cambreur.nl

 

 

 

Mag ik u helpen?

cambreurwhatsapp

facebook  instagram  whatsapp